Демир Далип: Отворена е опцијата да се кандидирам за независен кандидат за претседател на Р.Македонија

Идејата, да се оди со Независен Кандидат за Претседател на Р.Македонија, со етнички Македонски Ром или Египќанец, се роди после

повеќе...

Глутница кучиња на „Егејска“ – граѓаните бараат итна реакција од надлежните

До нашата редакција пристигна допис од група граѓани кои живеат на улицита „Егејска“ во Охрид. Тие се загрижени поради глутница

повеќе...

Иницијатива за воведување на македонски телевизиски канал со телевизиска програма на подрачјето на БиХ

До: Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев; Министерот за цивилни работи на БиХ, Адил Османовиќ; Министерот за образование и наука

повеќе...

Трајкоски: Дебрчани ја имаат мојата поддршка во борбата против изградба на регионална депонија

Како поранешен Градоначалник на општина Дебрца, со цел во јавноста да не постојат двоумици во однос на регионалната депонија, сакам

повеќе...