ЗЕМ: Згрозени од објавените снимки лесно може да се заклучи дека Египќаните се третирани како граѓани од петти ред

Ова Реакција на неформалните граѓански движења и организации на балканските Египќани доаѓа по повод објавување на вчерашните аудио снимки ,,бомби,,под

повеќе...

Далип: Престанува соработката со ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски е недоволно заинтересиран за проблемите на Египќаните

„Денес, за жал. морам да обзнанам една Одлука, која ни малку не ја посакував да ја обзнанам. Престанува соработката помеѓу

повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид со честитка по повод Меѓународниот ден на балканските Египќани

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите граѓани кои го празнуваат Меѓународниот ден на балканските Египќани. „Меѓусебната толеранција ги

повеќе...

Хуманитарна акција на НГИ „Коалиција на Египќани“ и Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Охрид

Денес, НГИ „Коалицијата на Египќаните“ и Унијата на жени на ВМРО – ДПМНЕ Охрид спроведоа Хуманитарна акција по повод Рамазанските

повеќе...

Отворено писмо: Никој, не ги носи гласовите во торба, за со нив да прави пазар

Мојот народ, Египќаните, како ранлива етничка заедница која е крајно маргинализирана и институционална неинтегрирана, секогаш е на удар на одредени

повеќе...

НВО Коалиција на Египќани: Очекуваме Владата да поднесе нацрт амандман за влез на Египќаните во Уставната Преамбула

НВО Коалиција на Египќаните очекува Владата на Република Македонија да поднесе нацрт амандман за влез на Египќаните во Уставната Преамбула.

повеќе...

Интервју со Вахид Мемед, претседател на ОО на ПОЕН во Охрид

Интервју со Вахид Мемед, претседател на општинската организација на ПОЕН (Партија за општествен и економски напредок), во Охрид WebOhrid: Господине

повеќе...