Жител од Џепиште нелегално изградил викендица покрај брегот на Дебарското Езеро

Поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело ,,узурпација на недвижности“ и ,,бесправно градење“, полициската станица од Дебар, поднесе

повеќе...

Пецаков: Се надевам дека ќе ги изгласаме заклучоците, сè за доброто на биодиверзитетот на Езерото

По предлог на Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ, за денес беше закажана деветнаесеттата вонредна седница на Советот на Општина Охрид. На

повеќе...

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ Охрид бара вонредна седница на Советот

Советничката Група на ВМРО-ДПМНЕ бара свикување ВОНРЕДНА СЕДНИЦА од претседателката на Советот на општина Охрид, Живка Ангеловска, на која ќе

повеќе...

Снег на Галичица, се очекува подобрување на водостојот на Езерото

Ниската температура и влажниот бран во текот на ноќта донесе снег на Галичица. Се очекува и подобрување (зголемување) на водостојот

повеќе...

Нискиот водостој може да предизвика штети на рибниот фонд во Охридското Езеро

Oпштина Охрид апелира до надлежните инситуции и ја апострофира сериозноста на проблемот со моменталниот водостој на Охридското Езеро, особено на

повеќе...

Се работи на пробивање на патот од Требенишко Езеро до археолошкиот локалитет „Требенишко Кале”

Деновиве интензивно се работи на пробивање на патот од Требенишко Езеро до археолошкиот локалитет “Требенишко Кале”. „Патот со години не е

повеќе...