„Не фрлај, не загадувај! Немаш изговор!”- општина Дебрца се справува со дивите депонии

Со денешниот ден и официјално започна пролетното чистење на општина Дебрца, кое континуирано ќе се спроведува во наредните месеци, се

повеќе...

Општина Охрид изготвува Локален еколошки акционен план за животна средина (ЛЕАП) за период 2019-2025

Општина Охрид со цел изготвување на ТРЕТ ЛЕАП (Локален Еколошки Акционен План) ги повикува граѓаните да земат активно учество во идентификација на

повеќе...

Обраќање на охридскиот екологист Лазо Наумоски по повод Светскиот ден на животната средина

По повод – 5 ти Јуни светски ден на екологијата, и проблемот со идниот концесионер за лов и риболов на

повеќе...