Ноќ за паметење на „Долни сарај“: Спектакуларна премиера на NUMB – Tribute to Pink Floyd

Вистински музички спектакл се случи на сцената на „Долни сарај“ во Охрид, каде пред повеќе од 1.000 посетители се одржа

повеќе...

Свечено отворено традиционалното, седмо по ред културно-забавно лето „На зајдисонце – Трпејца 2018“

Во Трпејца, свечено отворено традиционалното, годинава седмо по ред, Културно – забавното лето „На зајдисонце –Трпејца 2018“. Овации за акордите

повеќе...

Општина Охрид со апел до граѓаните за претстојната „Бела ноќ“

Општина Охрид, до граѓаните, особено до оние кои живеат во стариот дел на градот, упатува апел за разбирање во врска

повеќе...