Повлечена одлуката за контролирано движење во шумскиот појас на НП Галичица

Со оглед на континуираното намалување на просечните дневни температури како и зголемениот обем на врнежи во регионот, ЈУНП Галичица го

повеќе...

Кружната крстосница кај Болницата и приодните улици утре ќе бидат целосно затворени за сообраќај

Се известуваат граѓаните на Општина Охрид особено учесниците во сообраќајот, дека на ден 16.04.2019 година (вторник) во временски период од

повеќе...

Забрана за движење на тешки товарни возила, но и за автомобили кон Пресека, Буково и Ќафасан

Поради обилните снежни врнежи на подрачјето, СВР Охрид презема засилени мерки за безбедност и контрола на сообраќајот и спроведува мерки

повеќе...

Забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Маврово-Дебар и на Стража

На патниот правец Маврово – Дебар и на планинскиот премин Стража има забрана за сообраќај на тешки товарни возила. Сообраќајот

повеќе...

„Охридски бранови 2008“ доби двегодишна забрана за учество на натпревари

Управниот Одбор на Пливачката Федерација на Македонија на седницата одржана на 20.12.2017 ги донесе следните одлуки кои стапуваат на сила

повеќе...