Интервју со Маријана Лончар-Велкова: Добрата реклама не значи секогаш и квалитетен производ

Се зајакнува свеста на македонскиот потрошувач. Маријана Лончар-Велкова, претседател на Организација на потрошувачите на Македонија (ОПМ), објаснува дека граѓаните сè

повеќе...

Во Охрид ќе се одржи Конференција за заштита на македонското малцинство во Хрватска и хрватското малцинство во Македонија

Согласно спогодбата за заштита на македонското малцинство во Република Хрватска и хрватското малцинство во Република Македонија, Агенцијата за иселеништво на

повеќе...

Засилени мерките за спречување на појава и ширење на болеста африканска свинска чума

Агенцијата за храна и ветеринарство ги засили мерките за надзор и контрола на болеста Африканска свинска чума, по добиената потврда

повеќе...

Во тек е имплементацијата на проектот „Дувалo: од предизвик до решение – Промоција и заштита за одржлива заедница“

Во тек е имплементација на проектот „Дувалo: од предизвик до решение – Промоција и заштита за одржлива заедница“. Основна цел

повеќе...

Ќе се докажува евентуално присуство на инвазивни комарци во Охрид

Согласно Акциониот план за ставање под контрола на вектор преносливите заболувања на територијата на општините Охрид и Дебрца, ЈЗУ Центар

повеќе...

Проект за заштита и унапредување на природните и културните вредности на општина Вевчани

По повод одбележување на 5 јуни – Светскиот ден на животната средина, Еко-свест во соработка со општината Вевчани и планинарското

повеќе...