Јавен повик за поднесување барања за субвенционирање на опрема и услуги во локалното земјоделство и сточарство

Во согласност со Годишната програма на Секторот за туризам и локален економски развој предвидено e субвенционирање на набавка на опрема

повеќе...

Општина Дебрца и Здружението „Екоменлог“ организираат посета на земјоделскиот саем „Нови Сад 2019“

Општина Дебрца со Здружението за екологија и туризам “Екоменлог” Охрид, подружница Дебрца организираат дводневна посета на 86 Меѓународен земјоделски саем

повеќе...

11-та Берлинска конференција на меѓународните министри за земјоделство

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска учествуваше на 11-тата Берлинска конференција на меѓународните министри за земјоделство што се

повеќе...

За 11 дена завршува Јавниот повик за купување на земјоделско земјише во државна сопственост под оранжерии

Уште 11 дена трае Јавниот повик за доставување на понуди за интерес за купување на земјоделско земјише во државна сопственост

повеќе...

НФФ: Минимална цена од 12 денари по килограм и интервентен откуп за пченицата

Национална федерација на фармери преку својот секторски систем за лобирање и оваа година ги анализираше состојбите за пченицата, пред самиот

повеќе...

Средба на градоначалникот Стојаноски со министрите за земјоделство на Македонија и Албанија Николовски и Пелоши

Градоначалникот Јован Стојаноски, денеска имаше средба со министрите за земјоделство на Република Македонија, Љупчо Николовски и на Република Албанија, Нико

повеќе...

Зголемување на откупната цена на доцната зелка од 4 на 5 денари по килограм

Националната федерација на фармери преку својот секторски систем за лобирање и управниот одбор на НФФ ја разгледа состојбата со откупот

повеќе...

Националната федерација на фармерите со предлози за развој на земјоделството 2018-2022

Националната федерација на фармери преку својот секторски систем за лобирање и управниот одбор на НФФ ја разгледа Предлог Националната програма

повеќе...

ФФРМ со свои предлози за Програмата за финансиска поддршка за рурален развој 2018

Федерацијата на фармерите на Република Македонија преку својот секторски систем за лобирање и координативното тело во изминатиот период ги разгледува

повеќе...