Милошевски: Заеднички да направиме добри дела за поубав Охрид

Кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, д-р Митре Милошевски, денес на Градскиот плоштад во Охрид одржа завршна

повеќе...

Мониторинг на дискурсот на претседателските кандидати како фактор за градење позитивен мир

Како се користи реториката од различни партиски припадници/приврзаници и членови, а особено од претседателските кандидати во корелација со градење на

повеќе...

Донев: Д-р Митре Милошевски е гаранција за развојот на нашиот Охрид

Денес во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид се одржа прес-конференција на која говореше претседателот на Општинскиот комитет, Сашо Донев. „Ветија

повеќе...

Георгиески: Ние ги знаеме приоритетите за развој на Охрид и одиме заедно напред

Кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ, Константин Георгиески, денес одржа прес-конференција, на која истакна: „Дојдовме до последниот ден од

повеќе...

Михаил Трендафилов – Нанче: Охрид е симболот на Македонија

Кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на Граѓанско Демократската Унија (ГДУ), Михаил Трендафилов-Нанче, денес одржа прес-конференција на која истакна:

повеќе...

Милошевски: Грижата за младите луѓе претставува грижа за иднината

Кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, д-р Митре Милошевски, денес одржа прес-конференција на која најави повеќе проекти

повеќе...

Михаил Трендафилов-Нанче: Јас сакам Охрид да грее, да биде град за пример

Михаил Трендафилов-Нанче е кандидатот на партијата Граѓанско Демократска Унија (ГДУ) за градоначалник на Охрид. Како што вели тој за WebOhrid, во

повеќе...

Божиновски: Дали Георгиески мисли дека со лажните градежни зафати ќе го нашминка градот и ќе ги купи гласовите на охриѓани?

Денес во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид се одржа прес-конференција, на која говореше портпаролот Перчо Божиновски. „СДСМ и Константин Георгиески

повеќе...