Лајонс клубот Лихнидос од Охрид, 10-годишнината ја слави со изложба „500 години генијалност“, во чест и слава на Леонардо да Винчи

  Лајонс клуботот Лихнидос, од Охрид, и досега познат по многу иницијативи од непосредна корист за граѓанството, одбра, својата десетгодишнина

повеќе...

Со ликовна постановка од Рацинови портрети, заокружена културната иницијатива: Осумдесет години „Бели Мугри”од Кочо Рацин

Познатиот ликовен уметник од градот на Рацин, Ангел Петров, Фондацијата “Ангеп Петров”, заедно со Општина Велес, на Охрид и ОУ

повеќе...

Чествување: „Рацин меѓу младите“ – осумдесет години „Бели Мугри“ – Кочо Рацин

Утре напладне, од 12 часот, во организација Фондацијата „Ангел Петров“ и Општина Велес, во ОУ „Кочо Рацин“ Охрид, со ликовна

повеќе...