Општина Охрид останува посветена на исполнување на препораките на УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска на прес-конференција ја информираше јавноста во врска со сите преземени мерки и активности во

повеќе...

Ребаланс на буџетот за исплаќање стари долгови и летен режим на сообраќај согласно препораките на УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески во изјава за медиумите го образложи ребалансот на буџетот кој денес беше ставен на гласање

повеќе...

Општинската изборна комисија му го врачи уверението на градоначалникот Константин Георгиески

Во присуство на сите членови, претседателот на Општинската изборна комисија Климент Камнароски, денеска официјално му го врачи Уверението на новоизбраниот

повеќе...

Стојаноски: Ние сме на иста линија со Здружението „Стар Лагадин“

Во врска со денешниот протест пред Општина Охрид, градоначалникот Јован Стојаноски на прес-конференција изјави дека е на иста страна со

повеќе...

Одлуките за комунална такса за урбана опрема и промената на тарифите за вода се темелат на важечки законски обврски

Откако советниците на 7-мата Седница на совет дадоа „зелено светло“ за предлог одлучите кои се однесуваат на утврдување на висината

повеќе...