Во Дебрца одбележани 76 години од формирањето на Првата Македонско-косовска ослободителна ударна пролетерска бригада

Вчера во село Сливово и село Белчишта се одбележа уште еден историски датум од славното минато на Дебрца, 76 години

повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид со честитка по повод 23 Октомври – Денот на Mакедонската револуционерна борба

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите граѓани им го честита државниот празник 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба. „Борбата

повеќе...

Утре и задутре во Охрид – голем научен собир на МАНУ: „Охрид и Балканот, археолошки погледи“

Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, при МАНУ, утре и задутре, во Куќа Уранија (МАНУ), во Охрид, организира Научен

повеќе...

Наредната седмица – Голем научен собир во Охрид: „Охрид и Балканот, археолошки погледи“

 Македонска академија на науките и уметностите и Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, од средината на наредната недела, организираат

повеќе...

Во Црвена Вода се подготвува голема прослава на 3 Октомври, Денот на издавањето на Манифестот до македонскиот народ

Мештаните од село Црвена Вода, заедно со општина Дебрца, Организацијата на Сојуз на борци и Организацијата на ветераните од одбраната

повеќе...

Одбележана десеттата годишнина од потонувањето на бродот „Илинден“

Пред спомен обележјето на градскиот кеј, денеска беше одбележана десетгодишнината од најголемата бродска несреќа на Охридското Езеро, потонувањето на бродот

повеќе...