Успешно заврши јубилејната 35-та Интернационална Ликовна колонија „Дебрца 2019“

„Го враќаме сјајот на една од најстарите ликовни колонии во Македонија. Создадени преку триесет нови ликовни дела, повеќе од вкупно

повеќе...

Учесниците на 35-та Интернационална ликовна колонија „Дебрца 2019“ на прием кај градоначалникот

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, вчера оствари средба со учесниците на 35-та Интернационална ликовна колонија „Дебрца 2019“, која се

повеќе...

Во недела свечено ќе биде отворено јубилејното 35-то издание од Интернационалната Ликовна Колонија „Дебрца“ 2019

На 30ти јуни (недела), со почеток во 20 часот, во галериските простории на Колонијата со седиште  во с.Белчишта, Дебрца, свечено

повеќе...

На 30ти јуни свечено отворање на јубилејното 35-то издание од Интернационалната Ликовна Колонија „Дебрца“ 2019

На 30ти јуни (недела) , со почеток во 20 часот, во галериските простории на Колонијата со седиште  во с.Белчишта, Дебрца,

повеќе...

Од сабота и во наредните 10 дена: 34 по ред Ликовна колонија „Дебрца – 2018“

Во сабота, 14 јули, во Белчишта, општина Дебрца, свечено ќе биде отворена ликовната колонија „Дебрца – 2018“, една од најстарите

повеќе...