Бачев: Договор со Грција за името е ништовен според меѓународното право

На меѓународен план постои основна претпоставка дека надворешната политика на државите ја водат стручно и политички висококфалификувани луѓе. Меѓутоа, во

повеќе...

Совест: Ќе поднесеме кривични пријави против сите инволвирани во нелегалните градежни работи на Али пашината џамија

И покрај сите наши укажувања, надлежните институции инволвирани во нелегалните градежни работи на и околу Али пашината џамија во Охрид,

повеќе...

Додевски: Извидници ќе ја спасуваат ДЗС (Дирекција за Заштита и Спасување)

Деновиве во охридските портали, имавме прилика да прочитаме дека: “Осумнаесет учесници од девет балкански држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Бугарија,

повеќе...

Прв протест против труења на животни во Р.Македонија

Прв протест против труњето животинки организиран во Р. Македонија. Денес, 28.02.2016, го дигнавме гласот против злото отрови наречено. Го дигнавме

повеќе...

Охрид СОС: Општина Охрид го протуркала проектот „Медитеранска плажа во Лагадин“ замаскиран како поставување урбана опрема!

Фрапантно и отворено незаконско однесување од страна на државните институции и покрај официјалниот приговор против градење медитеранска плажа што го

повеќе...