Познат добитникот на наградата „Живко Чинго“ 2019

Расказот „Пад на системот или Како балканските народи сфатија дека Бог можеби и не постои“ е победник на годинашниот конкурс за

повеќе...

Општина Охрид со соопштение во врска со Мислењето на Државната комисија за спречување на корупција

Врз основа на јавно изнесениот став на Државната комисија за спречување на корупција на Република Северна Македонија на 16-ти јули

повеќе...

Општинската изборна комисија му го врачи уверението на градоначалникот Константин Георгиески

Во присуство на сите членови, претседателот на Општинската изборна комисија Климент Камнароски, денеска официјално му го врачи Уверението на новоизбраниот

повеќе...

СЕММ: Етичките и професионалните стандарди на новинарството најмногу се прекршуваат од онлајн медиумите

Показателите за бројот и видот на претставките упатени до Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија

повеќе...

На Собраниската комисија за култура беа презентирани активностите за Охридскиот регион

Денеска се одржа 17 седница на Комисија за култура на Собранието на Република Македонија на која  беа презентирани активностите околу

повеќе...