Правата на потрошувачите при користење телекомуникациски услуги

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Министерството за економија, во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за

повеќе...

Во Општина Охрид ќе се постават компјутери за лица со оштетен вид и телесен хендикеп

Охридското Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби „СОС БАЛКАН МЕДИА“, во соработка со „Зегин“ аптеките, донираа два

повеќе...

ССНМ: Авторските права мора да се почитуваат

Времето на непречено преземање фотографии, видео и авторски текстови на новинарите и медиумските работници мора да заврши. Од јануари ССНМ

повеќе...

Отворен ден во Центарот за компјутерски обуки на Семос Едукација и Лиго Дигитал

Денес се одржува отворен ден во просториите на Центарот за компјутерски обуки на Семос Едукација и Лиго Дигитал, кој е

повеќе...

ОУЕМЦ „Св.Наум Охридски“ најдобри на натпреварот по програмирање CodeCup 2016

На 16ти април во Факултетот за информатички и комуникациски технологии –Битола, беше одржан натпревар по програмирање CodeCup 2016. За успешно

повеќе...