СВР Охрид со засилени контроли во текот на престојниот празничен викенд

Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 94 прекршоци за неносење

повеќе...

Инспекциски контроли на угостителските објекти во Охрид

Денеска во дел од охридските угостителски објекти беше спроведена заедничка координирана акција помеѓу Комуналните инспектори на Општина Охрид, Инспекторите на

повеќе...

СВР Охрид со интензивни мерки и контроли за елиминирање на нелегална трговија со пиротехнички средста

Со цел елиминирање на нелегалната трговија со пиротехнички средста и спречување на несаканите последици од нејзино користење во текот на

повеќе...