Пехарот за 2019 година за ПХВ програмата годинава ќе му биде доделен на Црвен крст Охрид

„Црвен крст во акција – Промоција на хумани вредности“ (ЦКА-ПХВ) е програма која веќе дваесетта година се имплементира во Македонија

повеќе...

Нова спортско-хуманитарна активност на ПХВ младинците при Црвен крст Охрид

Програмата Промоција на хумани вредности-Црвен крст во акција (ПХВ-ЦКА) Црвен крст Охрид ја спроведува од февруари до мај 2019 година.

повеќе...

Во Мешеишта светиот крст во рацете на Јован Тупанчески

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, се одбележа и во Општина Дебрца. Во Мешеишта, најбрз и најсреќен беше Јован Тупанчески, Мешеиштанец по потекло, а

повеќе...

Здравствена едукација за поголема превенција на дијабетесот

Во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против дијабетес (шеќерна болест), 10-16 октомври, Црвен крст Охрид организираше едукативно предавање

повеќе...

Предавање „Дијабетот го засега секое семејство“ со д-р Кристина Стојаноска Алоска

Во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против шеќерната болест, 10-16 октомври, Црвен крст Охрид организира едукативно предавање на

повеќе...

Хуманитарен настан на Р.Ш „Вардар Седмерец“ од срце за Ева

Ракометната школа „Вардар Седмерец“ Охрид во соработка со Црвен Крст организира хуманитарен настан на ден 10.06.2018 (недела) на плоштадот Св.„Климент

повеќе...