Ансамблот „Танец“ со спектакуларни концерти, ги воодушевува Македонците во Австралија

Ансамблот “Танец“, амбасадорот на македонската култура и традиција, успешно ја остварува овогодинешната Австралиска турнеја, одржувајќи спектакуларни концерти, со кои ги

повеќе...

Македонската музика низ зборови и звуци на „Охридско лето“

Фестивалот „Охридско лето“ синоќа во црквата „Света Софија“ во Охрид организира работилница на тема „Ритамот-Движењето, Музиката-Дишењето“ со познатиот музичар и

повеќе...

„Охридско лето“ организира работилница посветена на македонската музика

Во организација на Националната установа „Охридско лето“ утре во црквата „Света Софија“ во Охрид со почеток во 19 часот ќе

повеќе...

Градскиот мешан хор „Вокс Лихнидос“ успешно се претстави и пред српската публика

Градскиот мешан хор „Вокс Лихнидос“ успешно се претстави и пред српската публика. Неколку дена престојуваа во Врњачка бања и настапија

повеќе...