Исплатени пензиите за јули – гужва пред банките во Охрид

Денес беа исплатени пензиите за јули. Вообичаена слика во Охрид се гужвите пред и во банките, но и пред банкоматите,

повеќе...

Традиционална крводарителска акција „Плаошник 2018“

Традиционалната крводарителска акција „Плаошник“ – 2018 која во организација на Црвен крст Охрид секоја година се одржува за празникот Св.Климент,

повеќе...

Свечено отворена Летната школа по мајчин јазик на Агенцијата за иселеништво на РМ

Вчера попладне, во просториите на Конгресниот центар во Охрид, беше отворена свечената манифестација, по повод десеттата Летна школа за изучување

повеќе...

Ноќ за паметење на „Долни сарај“: Спектакуларна премиера на NUMB – Tribute to Pink Floyd

Вистински музички спектакл се случи на сцената на „Долни сарај“ во Охрид, каде пред повеќе од 1.000 посетители се одржа

повеќе...