Успешно заврши јубилејната 35-та Интернационална Ликовна колонија „Дебрца 2019“

„Го враќаме сјајот на една од најстарите ликовни колонии во Македонија. Создадени преку триесет нови ликовни дела, повеќе од вкупно

повеќе...

Учесниците на 35-та Интернационална ликовна колонија „Дебрца 2019“ на прием кај градоначалникот

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, вчера оствари средба со учесниците на 35-та Интернационална ликовна колонија „Дебрца 2019“, која се

повеќе...

Во недела свечено ќе биде отворено јубилејното 35-то издание од Интернационалната Ликовна Колонија „Дебрца“ 2019

На 30ти јуни (недела), со почеток во 20 часот, во галериските простории на Колонијата со седиште  во с.Белчишта, Дебрца, свечено

повеќе...

Естетско уредување на просторот во и надвор од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти

Учениците од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, членови на ликовната секција 2018/2019, под менторство на ликовниот педагог Жанета Стаиќ Митрески

повеќе...

Градоначалникот Ногачески ги прими учесниците на 34-та ликовна колонија „Дебрца-2018”

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески денес ги прими учесниците на 34-та ликовна колонија „Дебрца-2018”. Пиејќи го заедно утринско кафе,

повеќе...