Воведение на Пресвета Богородица

Денес се слави празникот посветен на Воведение на Пресвета Богородица-Пречиста. Кога Пресвета Дева Марија наполни три години од раѓањето, нејзините

повеќе...

Нови цени на нафтените деривати

Според најновата Одлука на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија, од вечерва по полноќ малопродажните

повеќе...

Пензионерите укажуваат на ново „правно цунами кое ќе ги збрише правдата и демократијата“, а кое доаѓа од највисоката судска инстанца!?

Партијата на пензионери ја подржува иницијативата за автентично толкување на членот 11 од Законот за амнестија, во Собранието на Република

повеќе...

Свети Григориј Чудотворец, епископ Неокесариски

Денес е празник посветен на Светиот Григориј Чудотворец, епископ Неокесариски. Божји човек и силен чудотворец, нарекуван втор Мојсеј. Роден од

повеќе...

„Цариградски емигрант“ – нов роман на Луан Старова

Издавачкиот центар ТРИ, го објави најновиот роман на писателот Луан Старова – „Цариградски емигрант“, осумнаесеттиот, по ред од неговата „балканска

повеќе...

Светиот апостол Филип, свети Григориј Палама, светиот цар Јустинијан (Божикни поклади)

Светиот апостол Филип Роден е во Витсаида крај езерото Галилејско, како Петар и Андреј. Од малечок научен на Светото Писмо,

повеќе...