Македонија најуспешна на Европскиот куп во традиционално карате

Maкедонската репрезентација во традиционално карате беше најуспешна на Европскиот куп во јуниорска, кадетска и детска категорија што се одржа изминатиов

повеќе...

А репрезентацијата на 68 место на листата на ФИФА, најдобар пласман од 2010 година

Најдобрата македонска репрезентација бележи нов скок на листата на најдобри светски репрезентации на ФИФА и сега сме рангирани на 68.

повеќе...