Одржан традиционалниот маскенбал во Велгошти по повод празникот Прочка

По повод големиот верски празник Прочка – Велики Поклади, традиционално денес во Велгошти се одржа маскенбалот “Емшири 2019”. Како и

повеќе...

Традиционален маскенбал во Велгошти за Прочка

Традиционално во селото Велгошти се одржа маскенбал (емшири) по повод верскиот празник Прочка. Месната заедница на с. Велгошти обезбеди симболични награди

повеќе...