Златниот медал „Блаже Конески“ за професор Јуми Накаџима од Јапонија

Во посета на Македонската академија на науките и уметностите, престојуваше професор Јуми Накаџима, истакнат јапонски славист и македонист, добитник на

повеќе...

Главниот извршен директор на ТАВ, Сани Шенер, одликуван со Медал за заслуги за Македонија од претседателот Иванов

Главниот извршен директор на ТАВ Аеродроми и Претседател на Управниот одбор, Сани Шенер, беше одликуван со Медал за заслуги за

повеќе...