Потпишан Меморандум за соработка со организацијата „Храна за сите – Банка за храна МК“

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, и претседателот на здружението „Храна за сите – Банка за храна МК“, Душко Христов, потпишаа

повеќе...

Македонските и грчките цивилни воздухопловни власти потпишаа Меморандум за соработка

Во рамки на средбата на претставниците од македонските и грчките цивилни воздухопловни власти, што се одржа во Скопје на највисоко

повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за иселеништво на РМ и ДУРДМОВ

Во просториите на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, директорот Никола Шалваринов имаше работна средба со директорот на ДУРДМОВ „Димитар

повеќе...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Македонскиот полициски синдикат и Интернационалната полициска асоцијација Македонија

Викендов во Охрид беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Македонскиот полициски синдикат (МПС) и Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) Македонија. Меморандумот

повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Дебрца и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р.Македонија

Денес во Општина Дебрца, градоначалникот Зоран Ногачески и директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија,

повеќе...

Дваесет и осум организации почнаа кампања за бојкот на референдумот

Дваесет и осум организации – политички партии, невладини организации, граѓански иницијативи од земјата и дијаспората, денес потпишаа Меморандум за стратешка

повеќе...

Потпишан договор за пријателство и соработка помеѓу општина Охрид и градот Мостар

Во правец на промовирање и јакнење на пријателските врски помеѓу Република Македонија и Босна и Херцеговина, со цел воспоставување и

повеќе...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу општина Дебрца и ЗП Охрид и Дебрца

Под покровителство на градоначалниците на општините Дебрца и Демир Хисар, на Илинска Планина, вчера кај Илинска црква се одржа заедничка

повеќе...