Се интензивира реконструкцијата на училишната зграда на ПУ во Мешеишта

„Вложувањето во образованието е градење на скапоцен потенцијал и инвестиција во иднината на општината и државата. Тргнувајќи од таа цел,

повеќе...

Илинденска прослава со Влатко Миладиноски на Илинче во Мешеишта

Големиот македонски празник Илинден, традиционално ќе се одбележи и во црквата „Св.Илија“ на планината Илинче во Мешеишта. Традиционално, на присутните

повеќе...

Распоредени по групи екипите-учесници на Турнирот „Петровден“ – Мешеишта

Денес беше извршено распоредувањето на екипите по групи на Турнирот во мал фудбал Петровден – Мешеишта. Наградниот фонд на овогодинешниот

повеќе...

Градоначалникот Ногачески додели плакета и парична награда за првенецот на генерација 2015/2019 од ОУ „Дебрца“

Денес во Подрачното училиште во село Мешеишта градоначалникот Ногачески присуствуваше на предавањето на свидетелствата на учениците од IX одделение за

повеќе...

Швајцарци заинтересирани за производство на канабис за медицински цели во Мешеишта

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, оствари средба со потенцијални инвеститори од Швајцарија кои се заинтересирани нивната бизнис идеја за

повеќе...

Градоначалникот Ногачески се сретна со водокорисниците од подружница „Црн Дрим”

Вчера градоначалникот на Општина Дебрца, Зоран Ногачески оствари работна средба со водокорисниците од Мешеишта, Волино, Климештани, Велмеј, Лешани и Издеглавје.

повеќе...

Во Мешеишта светиот крст во рацете на Јован Тупанчески

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, се одбележа и во Општина Дебрца. Во Мешеишта, најбрз и најсреќен беше Јован Тупанчески, Мешеиштанец по потекло, а

повеќе...