Конкурс за учество во ФУЛБРАЈТ Студентска програма во САД за Академската 2020-2021 година

Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за учество во Фулбрајт студентската програма,  во Соединетите Американски

повеќе...

Промоција на Националниот оперативен бродбенд план

Министерството за информатичко општество и администрација, денеска организираше јавна расправа на којшто беше презентирана работната верзија на Националниот оперативен бродбенд

повеќе...

Николовски: Креираме нови мерки за одржливо управување и менаџирање со шумите во државата

Денеска беше потишан Меморандум за одржливо управување и менаџирање со шумите во државата и трајно зголемување на шумскиот фонд помеѓу

повеќе...

НФФ: МЗШВ да го прифати барањето за воведување интервентна мерка за субвенционирање на извезеното индустриско јаболко

Националната федерација на фармери смета дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство треба да даде подршка на јаболкопроизводителите во делот

повеќе...

Се ограничуваат трошоците кои граѓаните ги плаќаат за брзи кредити

Се намалуваат високите трошоци за брзите кредити. Со законски измени, кои ги изготви Министерството за финансии, вкупните годишни трошоци за

повеќе...

За 11 дена завршува Јавниот повик за купување на земјоделско земјише во државна сопственост под оранжерии

Уште 11 дена трае Јавниот повик за доставување на понуди за интерес за купување на земјоделско земјише во државна сопственост

повеќе...

Авиокомпаниите задолжително ќе го осигуруваат багажот и пратките

Авионските компании ќе бидат задолжени со закон да го осигураат багажот на патниците и стварите кои ги пренесуваат. Со измените

повеќе...

Светски познатиот археолог Захи Хавас оствари средба со Министерот за култура Асаф Адеми

Светски познатиот археолог Захи Хавас оствари работна посета со Министерот за култура Асаф Адеми, а ги посети и археолошкиот локалитет

повеќе...

МЗШВ ќе воспостави државен Национален гарантен фонд за полесен пристап на земјоделците до кредити

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, интензивно работи на воспоставување на државен Национален гарантен фонд, со кој што ќе се

повеќе...