ФИТР: Поради голем интерес кај младите продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик за „старт-ап“ и „спин-оф“ компании

Поради зголемениот интерес, особено од студенти и млади од целата држава, рокот за аплицирање за јавниот повик за кофинансирани грантови

повеќе...

19 ученици од 7 училишта од Охрид во трка за титулата „Најдобар библиотекар за 2019“

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид денеска се одржа Општинскиот натпревар „Млади библиотекари”. Радува податокот што интересот за натпреварот

повеќе...

Утре ќе биде отворен првиот меѓународен фудбалски турнир „Охридски Бисери“ генерација 2008, 2009 и 2010

ЈП „Билјанини Извори“ ја известува јавноста дека утре во 09 часот свечено ќе биде отворен првиот меѓународен турнир во фудбал

повеќе...

Започна пријавувањето за новиот циклус од програмата „Млади лидери создаваат иднина“

По успешната прва реализација на програмата „Млади лидери создаваат иднина“, Црвен крст Охрид најавува нов циклус на спроведување на оваа

повеќе...

Мемед: Нема ниту трага ниту глас за повторно обновување на работата на локалниот совет на млади

Модерните и демократски држави и општини во светски рамки го прославуваат 12-ти август, меѓународен ден на младите, датум кога се

повеќе...

Низа активности на УМС на ВМРО-ДПМНЕ во пресрет на Интернационалниот ден на млади

Во пресрет на 12-ти август интернационалниот ден на млади, Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ организира денови на млади кои

повеќе...