Дефинирани идните чекори и активности околу изградбата на Домот на спортовите и Олимпискиот дом на МОК

Во просториите на Владата на Р.С. Македонија, денеска, се одржа работна средба со учесниците во изградбата на Домот на спортови

повеќе...

Македонските олимпијци подготвени за зимските Олимписки игри ПјонгЧанг 2018

Денес, во просториите на Македонскиот олимписки комитет се одржа церемонијата на свечено испраќање на македонските спортисти кои ќе настапат на

повеќе...

Олимписка обука за напреден спортски менаџмент во Охрид

Општина Охрид во соработка со Македонскиот олимписки комитет и Националните спортски федерации, денес организира еднодневен семинар за напреден спортски менаџмент.

повеќе...

МОК потпиша договори за финансирање на спортистите – кандидати за ОИ Токио 2020

Денес, 12 (дванаесет) македонски спортисти, потпишаа договори (Олимписка стипендија) со претседателот на Македонскиот олимписки комитет, Васил Тупурковски, според кој, до

повеќе...

МОК издаде нова едукативна книга „Менаџмент на олимписки спортски организации“

Во рамките на Обуката за напреден спортски менаџмент на Македонскиот олимписки комитет, МОК за членовите/кандидатите кои ја посетуваат оваа обука,

повеќе...