Извлекување на добитниците на награди од хуманитарната акција „За посреќно детство“

Заблагодарувајќи се на сите оние кои што учествуваа, ја помогнаа и поддржаа овогодинешната хуманитарна и спортско-рекреативна акција на Црвен крст

повеќе...

Избрани најдобрите на конкурсот „Есенските градини со златни бои грст плодови ставаат во дланките твои“

Жири комисијата ги разгледа пристигнатите литературни и ликовни творби по објавениот конкурс „Есенските градини со златни бои грст плодови ставаат

повеќе...

Заврши деветтото издание на „Струшките книжевни средби“: Постхумно признание за писателот Владо Малески

Од 4-ти до 6-ти јули во Струга и Охрид се одржа деветотото издание на книжевната манифестација „Струшки книжевни средби“. Манифестацијата

повеќе...

Високи награди на државни и меѓународни литературни конкурси за учениците Сергеј Костовски и Сара Џелили

Сергеј Костовски ученик во четврта година во ДСУ Спортска Академија – второ место на 10 Меѓународен фестивал во проза и

повеќе...