На патот кон ЕУ, Северна Македонија ги отвора вратите за менување на платежниот пејзаж

Успешно заврши Дванаесеттата конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура, организирана од Народната банка на Република Северна Македонија во соработка со Банката на Холандија. Изминативе три дена претставници од четиринаесет централнибанки, истакнати странски експерти

повеќе...

Конференција на Народната банка: Ќе се стимулираат значајни унапредувања на пазарот на платежни услуги во земјава

Со промените во регулативата на коишто се работи во моментов ќе се стимулираат значајни унапредувања на пазарот на платежни услуги

повеќе...

Започна 12 конференција за плаќања и пазарна инфраструктура во организација на Народната банка

Утрово започна Дванаесеттата конференција за плаќања и пазарна инфраструктура, којашто ја организира Народната банка на Република Северна Македонија во соработка

повеќе...

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се

повеќе...

Финансиската едукација станува предизвик за учениците во земјава

Одѕивот на јавниот повик за учество во Европскиот квиз на парите укажува дека во текот на следниве месеци учениците од нашава земја

повеќе...

Втора фаза од ССА: Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и во хартии од вредност во странство

Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и хартии од вредност во странство со преминувањето на земјата во

повеќе...

Јавен повик од НБРМ до основните и средните училишта во Република Македонија

Македонската банкарска асоцијација   во соработка со Министерството за образование и наука, Народната банка на Република Македонија  и Комисијата за хартии од

повеќе...

Пуштена во оптек нова серија ковани пари за колекционерски цели „Православни светци“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издадена и пуштена во оптек новата серија ковани пари за

повеќе...

Пуштени во оптек кованите пари за колекционерски цели „Рак“, „Лав“ и „Девица“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека се издадени и се пуштени во оптек кованите пари за колекционерски

повеќе...