Нова фекална канализација кај економското училиште

Екипи на ЈП „Нискоградба“ работат на поставување на фекална канализација околу СОСУ „Св.Кирил и Методиј“. Се поставуваат цевки со дијаметар

повеќе...

Нови возила за ЈП „Охридски комуналец“ и ЈП „Нискоградба“

Преку грант на Светска банка, општина Охрид набави четири нови возила за потребите на јавните претпријатија „Охридски комуналец“ и „Нискоградба“.

повеќе...

Реконструкција на крстосницата меѓу „Туристичка“ и „Бистрица“

ЈП „Нискоградба“ започна со реконструкција на кружната крстосница меѓу булевар  „Туристичка“ и улица  „Бистрица“. По овој зафат возилата кои влегуваат

повеќе...

ЈП „Нискоградба“ со активности на улицата „Македонски Просветители“

ЈП „Нискоградба“ изведува градежна активност – девијација на фекална канализација на улицата „Македонски Просветители“. Се поставуваат цевки со дијаметар Ф200

повеќе...

Екипи од „Нискоградба“ со активности на улиците „Спас Банџов“ и „Галичица“

Во рамки на предвидените активности за работа, надлежните служби за одржување на канализационата и атмосферска мрежа при ЈП „Нискоградба“ денеска

повеќе...

Реконструкција на тротоарите на ул.„Гоце Делчев“

На улицата „Гоце Делчев“ во тек се градежни зафати за реконструкција на тротоарските површини. Вкупната површина предвидена за реконструкција изнесува

повеќе...