Отворен час за петтоодделенците од ОУ „Григор Прличев“ на тема „Личноста во групата и општеството“

Учениците од петтите одделенија заедно со учителките: Биљана Иваноска, Валентина Трпческа, Нина Ристеска, Мимоза Трајческа и Радмила Лотеска при ОУ

повеќе...

Учениците од „Нова“ истражуваа дали играњето видео игри ги подобрува рефлексите

Дали кофеинот влијае на растот на растенијата? Која фрекфенција на звукот го гаси оганот за најкратко време? Дали играњето на

повеќе...

Исплатени првите рати од ученичките и студенските стипендии во општина Дебрца

Вчера во рамките на програмата за развој на образованието во општина Дебрца за 2019 година,  на учениците и студентите кои ги

повеќе...

Конкурс за учество во ФУЛБРАЈТ Студентска програма во САД за Академската 2020-2021 година

Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за учество во Фулбрајт студентската програма,  во Соединетите Американски

повеќе...

Јавен повик до доверителите на Општина Дебрца и доверителите на единките корисници основани од Општина Дебрца од областа на образованието

Јавен повик до доверителите на Општина Дебрца и доверителите на единките корисници основани од Општина Дебрца од областа на образованието

повеќе...

Божиновски: Оценката за Стојаноски и Лазаревска како просветни работници е недоволен (1)

Денес во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид се одржа прес-конференција на која говореше портпаролот Перчо Божиновски. „Оценката за Стојаноски и

повеќе...

Божиновски: Хаосот во образованието предизвикан од СДСМ никако да запре, се укинува ли Академијата за филм?

Денес пред Универзитетот за информатички науки и технологии во Охрид се одржа прес-конференција на која говореше Перчо Божиновски, портпарол на

повеќе...

Општина Дебрца воведе бесплатна ужинка за секој ученик

Општина Дебрца воведе бесплатна ужинка за секој ученик. „Нашите заложби се да обезбедиме квалитетно образование за сите ученици во нашата

повеќе...

Промовиран Проектот „Образование за вработување во Македонија“

Денес во Охрид се одржа презентација на проектот „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА“. Проектот е поддржан од Швајцарија и истиот

повеќе...