Средба на градоначалникот Георгиески со албанскиот амбасадор Река

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска имаше протоколарна средба со Фатос Река, амбасадор на Република Албанија во Република Северна Македонија. Двајцата соговорници

повеќе...

Средба на градоначалникот Георгиески со италијанскиот амбасадор Ромео

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска имаше протоколарна средба со Карло Ромео, амбасадор на Република Италија во Република Северна Македонија. На средбата

повеќе...

Јавен оглас бр.03/2019 за добивање локација со право на поставување на урбана опрема (покриени и непокриени шанкови) на подрачјето на општина Охрид

Врз основа начлен 80, член 80а и член 81од Законот за градење („Сл.весникна РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11,

повеќе...

Повик за поднесување на понуди (ППП) Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP) кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-095-19

Повик за поднесување на понуди (ППП) РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-095-19

повеќе...

Започна 58то издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри

Со дефиле по охридската чаршија и останатите јавни површини во централното градско подрачје, синоќа  во Охрид започна 58-то издание на

повеќе...