Ногачески: Инвестираме во подобрување на спортската инфраструктура

Општина Дебрца инвестира во подобрување на спортската инфраструктура. „На спортскиот полигон во Волино поставивме бетонско цокле и нова мрежа на

повеќе...

Оштетен цевководот кај охридскиот аеродром, екипите од ЈПК „Дебрца“ на терен

При градежни активности на екипите од EVN Македонија, во близина на охридскиот аеродром „Св.Апостол Павле“ дојде до оштетување на цевководот

повеќе...

Верниците се упатуваат кон манастирот Света Недела во село Оровник

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, од вечерва многу верници од целата држава, како и наши иселеници се

повеќе...

Продолжува реконструкцијата на училиштето во Оровник

Градоначалникот на Општина Дебрца, Игор Трајкоски изврши увид врз градежните активности кои се одвиваат околу проектот за реконструкција на Основното

повеќе...