Се е подготвено за спектакуларен почеток на 59-тото „Охридско лето“

Од денеска сите патишта водат кон Охрид. Со мега популарната британска виолинистка Ванеса Меј, вечерва на Античкиот театар ќе биде

повеќе...

Привремен режим на сообраќај во стариот дел на Охрид за време на свеченото отворање на „Охридско лето“

Во пресрет на вечерашниот голем настан во Охрид, свеченото отворање на фестивалот „Охридско лето“ на Античкиот театар во Охрид, од

повеќе...

Операторите кои испорачуваат роба во стариот дел на Охрид да поднесат документација за картички

Се известуваат сите економски оператори кои вршат испорака на стоки и производи во стариот дел на Охрид да поднесат документација

повеќе...

Средба на градоначалникот Георгиески со италијанскиот амбасадор Ромео

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска имаше протоколарна средба со Карло Ромео, амбасадор на Република Италија во Република Северна Македонија. На средбата

повеќе...

Јавен оглас бр.03/2019 за добивање локација со право на поставување на урбана опрема (покриени и непокриени шанкови) на подрачјето на општина Охрид

Врз основа начлен 80, член 80а и член 81од Законот за градење („Сл.весникна РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11,

повеќе...

Повик за поднесување на понуди (ППП) Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP) кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-095-19

Повик за поднесување на понуди (ППП) РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-095-19

повеќе...

Инес Неделковска и Рикардо Хуна – млади надежи на македонската музичка сцена

Како предвесник на фестивалот „Охридско лето“, синоќа во црквата „Света Софија“ започна „Подиумот на млади“ во организација на Музичката младина

повеќе...