Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се

повеќе...

ФФМ ја исплати рекордната премија од 500 000 евра за првото место во Лига на нации

Фудбалската федерација на Македонија ја исплати рекордната премија во износ од 500.000 евра за освоеното прво место на А репрезентацијата

повеќе...

Издадени и пуштени во оптек нови ковани пари за колекционерски цели „Вага“, „Скорпија“ и „Стрелец“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека се издадени и се пуштени во оптек кованите пари за колекционерски

повеќе...

Денес е исплатена октомвриската плата за вработените во основните и средните училишта во Охрид

По надминувањето на недоразбирањето со Министерството за образование, денеска е исплатена октомвриската плата за вработените во дванаесетте основни и средни

повеќе...

Пуштена во оптек нова серија ковани пари за колекционерски цели „Православни светци“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издадена и пуштена во оптек новата серија ковани пари за

повеќе...

Влијанието на состојбите во Турција врз глобалната и домашната економија

Неповолните движења во турската економија изразени преку голема и нагла депрецијација на турската лира во изминатите денови на август се

повеќе...

Исплатени пензиите за јули – гужва пред банките во Охрид

Денес беа исплатени пензиите за јули. Вообичаена слика во Охрид се гужвите пред и во банките, но и пред банкоматите,

повеќе...

Пуштени во оптек кованите пари за колекционерски цели „Рак“, „Лав“ и „Девица“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека се издадени и се пуштени во оптек кованите пари за колекционерски

повеќе...

НБРМ ја објави публикацијата „Паметно управување со парите – водич за личните финансии“

Народната банка на Република Македонија ја информира јавноста дека ја објави публикацијата „Паметно управување со парите – водич за личните

повеќе...