Одредени локациите за паркирање на автобусите и за симнување и качување на туристите

Согласно донесената одлука на Советот на Општина Охрид за измена на режимот на сообраќај, автобусите симнувањето и качувањето на туристите,

повеќе...

За Велигден бесплатен паркинг во Охрид

ЈП „Билјанини Извори“ по повод големиот христијански празник Велигден донесе одлука на ден 28.04.2019 година (недела) користењето на услугите на

повеќе...

Вработените на паркинзите на ЈП „Билјанини Извори“ екипирани за расчистување на снегот

ЈП „Билјанини Извори“ известува дека поради тековната временската прогноза и снежните врнежи, директорката на ЈП „Билјанини Извори“ – Охрид ги

повеќе...

Сообраќајните столбчиња предизвик при паркирање

Сообраќајните столбчиња кои ова лето беа поставени на делови од зоната за паркирање очигледно нема да останат/траат долго. Имено, според

повеќе...

Стојаноски: Одлуката за зонско паркирање е во интерес на граѓаните и гостите

Градоначалникот Јован Стојаноски, денес на прес-конференција ја појасни позицијата на Локалната самоуправа во однос на Одлуката за ограничување на паркирањето,

повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ бара да се преиспита предлог-одлуката за нови цени и проширување на паркинг зоните во Охрид

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Сашо Донев упати апел до Градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски и до советниците во

повеќе...