Пецаков: Бараме разгледување на проблемите кои настанаа при исплата на штетите од земјотресите во општина Охрид во 2017

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид бара разгледување на проблемите кои настанаа при исплата на штетите од земјотресите во општина

повеќе...

Донев: Наместо проекти за охриѓани, СДСМ и в.д. градоначалникот Георгиески спроведуваат партиски вработувања

Наместо проекти за охриѓани, СДСМ и в.д градоначалникот Константин Георгиески спроведуваат партиски вработувања, обвини претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Сашо

повеќе...

Божиновски: Катастрофална е состојбата со зимското одржување и отстранувањето на снегот, Георгиески да се зафати со работа

Денес во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид се одржа прес-конференција на која говореше портпаролот Перчо Божиновски. „Катастрофална е состојбата со

повеќе...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ Охрид по повод празникот Рождество Христово – Божиќ

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите православни верници им упатува искрени честитки по повод големиот христијански празник Рождество Христово – Божиќ.

повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: Државниот инспекторат за локална самоуправа да изврши вонреден инспекциски надзор за работата на Општина Струга

Денес во Струга се одржа прес-конференција на која говореше координаторот на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струга, Дејан Пауноски. „Почитувани

повеќе...

СДСМ: Изгубивме човек со бескрајна енергија, силна посветеност на работата и со јасна визија за Охрид

По повод ненадејната смрт на охридскиот градоначалник проф. д-р Јован Стојаноски, ОО на СДСМ Охрид испрати соопштение до медиумите во

повеќе...

Пецаков: Се надевам дека ќе ги изгласаме заклучоците, сè за доброто на биодиверзитетот на Езерото

По предлог на Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ, за денес беше закажана деветнаесеттата вонредна седница на Советот на Општина Охрид. На

повеќе...

Донев: Ги повикуваме членовите на ВМРО-ДПМНЕ да го ажурираат своето членство, а неопределените да се зачленат

Денес се одржа прес-конференција на која говореше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Сашо Донев. „Само рамо до рамо, сите заедно

повеќе...