Донација на облека од Здружение на пензионери од Охрид и Дебрца во Црвен крст Охрид

Здружението на пензионери од oпштина Охрид и Дебрца согласно програмските активности, а по повод состојбата со корона вирусот КОВИД-19, преку

повеќе...

Здружението на пензионери донираше заштитни маски во Црвен крст Охрид

Здружението на пензионери Охрид и Дебрца, денеска на Општинскиот Црвен крст му врачи одредена количина на заштитни маски за повеќекратна

повеќе...

Пензионерите укажуваат на ново „правно цунами кое ќе ги збрише правдата и демократијата“, а кое доаѓа од највисоката судска инстанца!?

Партијата на пензионери ја подржува иницијативата за автентично толкување на членот 11 од Законот за амнестија, во Собранието на Република

повеќе...

Драги Аргировски, злоупотребувајќи ја пензионерската асоцијација, влечкал по судови новинари, за што сега Сојузот ќе плаќа високи такси!?

Основниот суд Скопје 2 Скопје, го одби како неосновано тужбеното барање на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Република Македонија,

повеќе...

На 9 март ќе се избира ново раководство на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца

На 23 февруари се одржа годишно собрание на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца. На собранието беше разгледан годишниот

повеќе...

Градоначалникот Ногачески се сретна со претседателот на МЗ Мраморец, претседателот на Црковен Одбор и со ЗП Охрид и Дебрца

Кога се приближува крајот на годината вообичаено се прави ретроспектива на тоа што сме постигнеле, а што не во годината,

повеќе...

Исплатени пензиите за јули – гужва пред банките во Охрид

Денес беа исплатени пензиите за јули. Вообичаена слика во Охрид се гужвите пред и во банките, но и пред банкоматите,

повеќе...

Градоначалникот Ногачески на средба со ЗП од Охрид и Дебрца

Градоначалникот на Општина Дебрца, денес присуствуваше на средбата на раководството на Здружението на пензионерите за Охрид и Дебрца со Месните

повеќе...

Градоначалникот Стојаноски ги посети пензионерите од Охрид и Дебрца

Градоначалникот на Охрид, д-р Јован Стојаноски претпладнево беше во посета на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца. Во срдечна

повеќе...