Се одржа првата велосипедска Тура: Славеј Планина + Караорман

Општина Дебрца доби уште еден значаен спортско-рекреативен настан, Првата велосипедска Тура: Славеј Планина + Караорман. Градоначалникот Ногачески ја доби честa

повеќе...

„Одржливо искористување на растителните природни ресурси во Преспанскиот регион“

Балканска фондација за одржлив развој во соработка со Националниот Парк Пелистер одржа информативен ден во рамките на проектот „Одржливо искористување

повеќе...

Во среда ќе биде промовиран новиот број за СОС повици кон Планинската Спасителна Служба

Во среда во малата сала на Општина Охрид, ќе биде објавен и промовиран, новиот скратен број за СОС повици кон

повеќе...

Општинскиот Црвен крст доби најсовремена опрема за спасување на планина

Градоначалникот на  Охрид,  Јован  Стојаноски денеска на градскиот кеј  присуствуваше на презентација на современа опрема за спасување на планина. Станува

повеќе...

Македонија домаќин на Европско првенство во атлетско планинско трчање

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Атлетската федерација и градот Скопје се главните виновници за одржување на атлетски

повеќе...

Спроведен експертски мониторинг на зимската обука за интернационални водичи во планина

Во периодот од 15 – 18.02.2018 година, на Попова Шапка беше спроведен експертски мониторинг на зимската обука која ја спроведува

повеќе...