Поезијата на Славе Ѓорѓо Димоски ќе биде претставена на Американскиот универзитет во Благоевград

На покана од Американскиот универзитет во Благоевград, Бугарија, во четврток, 21 ноември, ќе биде претставен поезијата на македонскиот поет Славе

повеќе...

Заврши 31 издание на Поетска ноќ во Велестово

Со претставувањето на романот „Некој беше тука“ од Николина Андова Шопова, синоќа во Охрид заврши 31-то издание на интернационалната манифестација

повеќе...

Од вечерва, 31-то издание на манифестацијата „Поетска ноќ во Велестово“

Вечер, од 21:00 часот, со настапот на вокалистката Евгенија Здравевска (Зарина Првасевда) и Александар Петров како специјална придружба на тапан, во охридското

повеќе...

Исклучително богата програма на годинешните „Струшки книжевни средби – 2019“

Утре попладне, со посета на културните и духовни знаменитости во Охрид и дегустација на локално вино од Вила и винарија

повеќе...