Ученици од ОУ „Св.Климент Охридски“ ја посетија Општина Охрид

Осумдесетина ученици од трето и четврто одделение од Основното училиште „Св.Климент Охридски“, во рамките на програмата по предметот „Општество“ ја

повеќе...

Делегација од Општина Охрид во посета на Александровац

Делегација на Општина Охрид, предводена од претседателката на советот Живка Ангелоска, беше во посета на Александровац, Република Србија, на традиционалната

повеќе...

Ветерани од културно-уметнички друштва од некогашна Југославија во посета на Општина Охрид

Секретарот на општина Охрид Игор Бежоски денеска прими  ветерани од културно уметнички друштва  од бившите југословенски простори кои учествуваа на

повеќе...

Светски познатиот археолог Захи Хавас оствари средба со Министерот за култура Асаф Адеми

Светски познатиот археолог Захи Хавас оствари работна посета со Министерот за култура Асаф Адеми, а ги посети и археолошкиот локалитет

повеќе...