Отслужена света литургија во црквата Св.Софија за празникот Благоец

Денес, во Четвртата недела од Великиот пост и на празникот Благовештение на Пресвета Владичица наша Богородица, во катедралниот храм „Св.

повеќе...

Ќе се служи света литургија за празникот Благовештение на Пресвета Богородица

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека во четвртата недела од Великиот пост на 07. април 2019

повеќе...

Свети Кирил, архиепископ Ерусалимски и Свети Анин Чудотворец

Свети Кирил, архиепископ Ерусалимски Роден е во Ерусалим во времето на Константин Велики, а умре во времето на Теодосиј Велики

повеќе...

Свети Софрониј, патријарх Ерусалимски

Денес е празник посветен на Свети Софрониј, патријарх Ерусалимски. Роден е во Дамаск од угледни родители. Откако насобра светска мудрост

повеќе...