Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе се одржи предавање за значењето на таблицата на Менделеев

Светот оваа година одбележува значаен јубилеј – 150-години од откривањето на Периодниот систем на хемиските елементи од страна на рускиот

повеќе...

СВР Охрид започна со едукативни предавања „Биди sвезда не фрлај петарди“

Под мотото „Биди sвезда не фрлај петарди“, СВР Охрид ги отпочна едукативните предавања „Ризици од употреба на пиротехнички средства“. Во

повеќе...

Здравствена едукација за поголема превенција на дијабетесот

Во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против дијабетес (шеќерна болест), 10-16 октомври, Црвен крст Охрид организираше едукативно предавање

повеќе...

Предавање „Дијабетот го засега секое семејство“ со д-р Кристина Стојаноска Алоска

Во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против шеќерната болест, 10-16 октомври, Црвен крст Охрид организира едукативно предавање на

повеќе...

Во Охрид се одржа предавање „Договори за издршка, подарок, тестамент“

Во Охрид денес се одржа бесплатно предавање на тема „Договори за издршка, подарок, тестамент“, кое беше наменето за сите граѓани

повеќе...

Бесплатно предавање „Превенција и рана дијагностика на Алцхајмерова болест/деменција“ во Охрид и Струга

На 3ти февруари (сабота) во 11:30 во Струга и во 14:00 во Охрид ќе се одржи бесплатно Предавање „Превенција и рана

повеќе...