Општина Дебрца и ЈКП „Дебрца“ најодговорно тврдат дека се преземаат сите мерки за воведување ред во водоснабдувањето

ЈКП „Дебрца“ испрати реакција во врска со објавеното соопштение И народот и Манастирот се оставени на милост и немилост на

повеќе...

Ученици од ОУ „Св.Климент Охридски“ во посета на Јавните претпријатија

Ученици од четврто одделение од ОУ „Св. Климент Охридски“, денес, беа во посета на јавните претпријатија „Охридски комуналец„ и „Проаква“.

повеќе...

Спортско дружење за вработените во Локалната самоуправа и Јавните претпријатија

Во спортската сала „Билјанини извори“, денес, се организира спортско дружење за вработените во Локалната самоуправа и Јавните претпријатија. На почетокот

повеќе...

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ интензивно го расчистуваат снегот

Снегот кој континуирано паѓа во изминатото деноноќие непрекинато создава нова снежна покривка, па  службите на ЈП „Охридски Комуналец“ се максимално

повеќе...

Оштетен цевководот кај охридскиот аеродром, екипите од ЈПК „Дебрца“ на терен

При градежни активности на екипите од EVN Македонија, во близина на охридскиот аеродром „Св.Апостол Павле“ дојде до оштетување на цевководот

повеќе...

Интервју со директорот на ЈП „Водовод“ Охрид, Владимир Алексијоски

Бројни финансиски проблеми, неисплатени месечни примања (плати), немање на здравствено осигурување на вработените, долгови кон голем број на добавувачи, кои

повеќе...