„Самрак на боговите“ ја отвора драмската програма на „Охридско лето“

Драмскиот дел на годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“ започнува вечерва со театарската претстава „Самрак на боговите“ што ќе се

повеќе...

Спектакуларна изведба на комедијата „Радован Трети“ на Вдиши Театар

Безвременската урнебесна комедија „Радован Трети“ од Душан Ковачевиќ во спектакуларна изведба на театарската група од Црвен крст Суботица на третиот

повеќе...

Прекрасна изведба од театарската група на Црвен крст Битола на вториот ден од „Вдиши театар“

Прекрасна театарска изведба на легендарниот наслов „ВИКЕНД НА МРТОВЦИ“ од Коле Ангелоски имаа младите од театарската група на Црвен крст

повеќе...

Започна шестото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „Вдиши театар“

Блескав настап на театарската група на Црвен крст Охрид на отворањето на шестото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „ВДИШАТ

повеќе...