Повик за поднесување на понуди (ППП) Проект за подобрување на општинските услуги (MSIP) кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-095-19

Повик за поднесување на понуди (ППП) РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-095-19

повеќе...

Балканска конференција за проектен менаџмент во Охрид

Денеска во Охрид започна Балканската конференција од областа на проектниот менаџмент, која ја организира најголемата светска асоцијација за проект менаџери

повеќе...

Реализиран проектот „Безбедност и здравје при работа на вработените во судските институции“

Во просториите на Основниот суд Охрид Здружението на судска администрација (ЗСА) одржа прес-конференција по повод реализацијата на проектот „Безбедност и

повеќе...

Општина Дебрца доби два грантови за „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

Денес градоначалникот Зоран Ногачески  присуствуваше на презентацијата за проектот: „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, што го имплементира Министерството за

повеќе...

Започна проектот за воспоставување на регистар на станбени згради и управители

Во рамките на меморандумот за соработка што неодамна го потпишаа општина Охрид и Здружението за хумано домување Хабитат-Македонија, денеска со

повеќе...

Светската академија на поезијата при УНЕСКО со поддршка за првиот Балкански детско-младински поетски камп „Ванчо Николески“

Светската академија на поезијата при УНЕСКО (Accademia Mondiale della Poesia), се огласи со поддршка на претстојната манифестација – Првиот Балкански

повеќе...

Повик за поднесување на понуди за Репродукција на комуникациски, информативни и едукативни материјали за проектот CONSE-PP

   MK:  Општина Дебрца објавува Повик за поднесување на понуди за Репродукција на комуникациски, информативни и едукативни материјали за  проектот CONSE-PP  EN:

повеќе...

Проект за подобрување на водоснабдувањето и намалување на трошоците за електрична енергија

Јавното Претпријатие „Водовод“ – Охрид во соработка со општина Охрид во наредниве три месеци ќе реализира огромен проект кој се

повеќе...