Прослава со Дарко Стојаноски за празникот Илинден во Рамне

По повод претстојниот верски празник Илинден и патронот на село Рамне Св. Пророк Илија, Црковниот обор од с.Рамне организира општонародна

повеќе...

Прослава со познатите фолк пејачи Елена Јовческа и Спасен Силјаноски за празникот Св.Недела во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (четврток), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид Црковниот одбор

повеќе...